Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Na otravu alkoholom zomrelo v Rusku desať ľudí: Všetci vypili tento druh

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MOSKVA - Desať ľudí zomrelo v ruskej Orenburskej oblasti na otravu podomácky vyrobeným alkoholom. Informovala o tom vo štvrtok stanica Rádio Sloboda (RFE/RL) s odvolaním sa na vyjadrenia miestnych úradov.

K úmrtiam došlo vo viacerých mestách a dedinách zmienenej oblasti. Kancelária miestneho gubernátora vo štvrtok informovala, že jedna ďalšia osoba je hospitalizovaná, pričom jej stav je vážny. Gubernátor Denis Pasler nariadil miestnym orgánom činným v trestnom konaní, aby podnikli kroky na zabránenie v predaji takéhoto nelegálneho alkoholu v miestnych obchodoch. Obyvateľov oblasti zároveň vyzval, aby takéto liehoviny nekonzumovali.

"Vyzývam obyvateľov Orenburskej oblasti, aby sa vyhýbali nakupovaniu aj konzumácii úradmi nepovolených alkoholických nápojov. Môže vás to stáť život," uviedol gubernátor vo vyhlásení. Otrava podomácky vyrobeným alkoholom je v Rusku pomerne bežným javom.

Mnohí Rusi sa totiž snažia ušetriť peniaze a namiesto značkových konzumujú radšej takéto lacnejšie liehoviny. V decembri 2016 zomrelo na otravu alkoholom v ruskom meste Irkutsk na Sibíri 78 ľudí. Obete vtedy vypili prípravok do kúpeľa s obsahom metanolu, pripomína RFE/RL.

Viac o téme: AlkoholOtravaRusko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu