Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Voľby v Rusku: Polícia v Moskve zadržala viacerých účastníkov komunistického protestu

Protest počas volieb v Rusku
Protest počas volieb v Rusku (Zdroj: SITA/AP Photo/Pavel Golovkin, File)

MOSKVA - Polícia v Moskve zadržala vo štvrtok najmenej piatich účastníkov akcie, ktorú v pondelok v Moskve organizovala Komunistická stranou Ruskej federácie (KPRF) na protest proti nezrovnalostiam vo voľbách do Štátnej dumy, dolnej komory parlamentu. Informoval o tom spravodajský web Meduza.io.

Medzi zadržanými bol aj komunálny politik Sergej Vlasov, ktorého po výsluchu a spísaní protokolu polícia prepustila na slobodu.

Vlasov uviedol, že polícia ho pôvodne chcela obviniť z publikovania výziev na účasť na nepovolenej akcii KPRF, politik však o podujatí nepísal na sociálnych sieťach. Pre web Novaja gazeta Vlasov vyslovil predpoklad, že dôjde k ďalším zadržaniam, pretože u jedného z policajtov videl zoznam s menami asi 30 ľudí a "nebol ešte konečný". Web Meduza.io informoval i o tom, že polícia prišla aj k dvom novinárom, ktorí boli na akcii KPRF, ale z poverenia svojich redakcií.  

KPRF v stredu vyhlásila, že výsledky elektronického hlasovania napadne na súde. Dodala, že na základe výsledkov takýchto volieb v Moskve boli porazení všetci kandidáti KPRF, aj keď podľa priebežného hlasovania mnohí z nich vo svojom obvode viedli s veľkým náskokom. Agentúra Interfax vo štvrtok s odvolaním sa na tlačovú službu strany Jednotné Rusko informovala, že Štátna duma sa v novom zložení na ustanovujúcej schôdzi zíde zrejme 12. októbra.

Viac o téme: VoľbyKomunistiRuskoMoskvaVladimir Putin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu