Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Orkán v Česku: Taxikári kšeftovali s benzínom

Kolaps čerpacích staníc využili podnikaví taxikári, ktorí na benzínky začali zvážať pohonné hmoty v kanistrách.
Kolaps čerpacích staníc využili podnikaví taxikári, ktorí na benzínky začali zvážať pohonné hmoty v kanistrách. (Zdroj: BLESK)

PRAHA - Včerajší orkán, ktorý sa prehnal Českou republikou narobil veľké škody. Niektorím podnikavcom však hodil pár korún navyše. Taxikári na diaľnici D1 využili to, že v dôsledku prerušenia dodávok elektrickej energie, boli čerpacie stanice pozatvárané a vrhli sa na kšeftovanie s benzínom.

"Je strašné stáť na benzínke s prázdnou nádržou, keď človeka nemôžu obslúžiť," posťažoval sa Nedeľnému Blesku asi po hodine márneho čakania na 95. kilometri v smere na Brno jeden z pražských šoférov.

Kolaps čerpacích staníc na mnohých miestach využili podnikaví taxikári, ktorí na benzínky začali zvážať pohonné hmoty v kanistrách. "Nechám si zaplatiť za cestu a nejakú tú korunu za benzín," vysvetľoval neochotne jeden z pohotových taxikárov. Za koľko benzín predáva však prezradiť nechcel.

O pár kilometrov ďalej na benzínku jeho kolega doviezol pre zúfalých šoférov, ktorí sa ocitli na 'suchu', naftu a benzín dokonca v prívesnom vozíku. Cena bola jednotná - bez rozdielu či šlo o benzín alebo naftu – 50 českých korún a liter (takmer o 20 českých korún viac, než sú bežné ceny za liter).
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu