Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Ročné dievčatko v kočiari privreli dvere električky!

Anička Dyntarová (1) s otcom Michalem (45).
Anička Dyntarová (1) s otcom Michalem (45). (Zdroj: BLESK)

PRAHA - Strašné chvíle prežil otec ročnej dcérky! Pri nastupovaní do električky s kočiarom, v ktorom spala malá Anička, sa dvere zatvorili a kočiar zostal zaseknutý v električke, ktorá sa rozbehla. Otec bežal popri električke a nakoniec zaseknutý kočiar vytrhol.

Dráma sa odohrala v Plzni. Michalovi Dyntarovi (45) pomáhal naložiť kočiar jeden z cestujúcich, no dvere sa zrazu zatvorili a električka sa pohla. "Dvere sa zatvorili, kočiar pricvikli a električka sa rozbehla. Bežal som vedľa a podopieral som ho. Nakoniec som ho vytrhol. Ľudia kričali od hrôzy, ale vodič nezastavil," povedal vydesený otec.

Aničke sa našťastie nič nestalo. "Je to hrôza. Anička mala šťastie, že tam bol otec. Je silný, dokázal kočiar vytrhnúť. Ja by som to nedokázala," hovorí mama dieťaťa Katka Dyntarová (39).

Rodičia po incidente privolali políciu. "Povedali mi, že vraj technicky nie je možné, aby elekrička išla s otvorenými dverami. Keďže sa dieťaťu nič nestalo, nemajú čo riešiť," posťažoval sa otec. To potvrdil aj hovorca polície Jaroslav Ibehej: "Nejde o dopravnú nehodu, pretože nebol nikto zranený a nevznikli žiadne škody na majetku."

"Nedostal som žiadnu sťažnosť, aby som mohol začať s vyšetrovaním. Keď sa šofér električky vrátil na konci šichty do vozovne, musel fúkať. Žiadny alkohol v dychu sme nezistili," povedal dopravno-prevádzkový riaditeľ Plzenských mestských dopravných podnikov Václav Zikmund.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu