Utorok11. jún 2024, meniny má Jesika, zajtra Zlatko

Obete z domu hrôzy na ostrove Jersey: Mučili nás!

Bývalý detský domov ukrýva strašné tajomstvá.
Bývalý detský domov ukrýva strašné tajomstvá. (Zdroj: SITA)

JERSEY - Veľká Británia je v šoku. Na verejnosť prenikajú čoraz desivejšie svedectvá z domu hrôzy na ostrove Jersey. Bývalý detský domov ukrýva strašné tajomstvá, ktoré postupne odhaľuje polícia a obete sexuálneho a fyzického zneužívania. To sa malo odohrávať od začiatku 50. rokov až do roku 1986.

Polícia objavila v podzemí vchod do druhej pivnice, ktorá bola ukrytá pod betónovou podlahou. Na ďalšiu miestnosť v podzemí upozornilo až 70 bývalých chovancov a polícia má podozrenie, že ukrýva ďalšie telá. „Psy štekali tak isto ako pri náleze prvého tela,“ uviedol policajný šéf Graham Power. Polícii sa prihlásilo až 160 ľudí, ktorí tvrdia, že boli v domove zneužití. „Boli to najkrutejšie a najsadistickejšie akty zla,“ opísala tyraniu Pamela, ktorá tam vyrastala v 70. rokoch.

„Povedali nám, že niekedy ich zneužívali na tmavých miestach,“ priblížil ďalšie hrôzy Power. Medzi podozrivými je 40 ľudí, medzi nimi bývalí zamestnanci a policajti. „Bude sa zatýkať,“ pohrozil vyšetrovateľ Lenny Harper. Podľa predpokladov polície títo ľudia o zneužívaní vedeli, zakrývali ho však. Nahráva tomu aj fakt, že obete neskôr o zneužívaní aj hovorili, ale ignorovali ich. Viac svetla by malo vniesť preskúmanie záhadnej druhej pivnice a ďalšie výpovede obetí. Tých bude zrejme viac, keďže od 50. rokov až do roku 1986 sa v domove vystriedalo viac ako tisíc detí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu