Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

V Egejskom mori sa potopila jachta s takmer 20 ľuďmi na palube: Všetkých sa podarilo zachrániť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ATÉNY - Loď s najmenej 17 ľuďmi na palube sa vo švrtok dostala do ťažkostí a následne sa v Egejskom mori pri pobreží Grécka potopila. Grécka pobrežná stráž podnikla rozsiahlu záchrannú akciu v blízkosti kykladského ostrova Milos, informuje agentúra DPA.

Podľa hovorcu pobrežnej stráže Nikosa Kokkalasa sa pátralo po ľuďoch, ktorých 30 metrov dlhá jachta sa potopila v Egejskom mori. "Nevieme, odkiaľ pochádzali títo ľudia," dodal.

Na veľkej záchrannej akcii sa podieľali okrem okolo sa plaviacich lodí aj vrtuľníky a plavidlá pobrežnej stráže. Podľa gréckeho spravodajského servera Ekathimerini.com sa potopená loď plavila pod britskou vlajkou.

Zachránili všetkých 18 pasažierov 

Všetkých 18 pasažierov motorovej jachty, ktorá sa vo štvrtok pri pobreží Grécka v Egejskom mori dostala do ťažkostí, sa gréckej pobrežnej stráži i okolo sa plaviacim lodiam podarilo z mora zachrániť, uviedla vo štvrtok grécka verejnoprávna televízia ERT. Informuje o tom agentúra DPA.

V prípade všetkých zachránených pasažierov ide o Grékov, uviedla televízia s odvolaním sa na zdroje pobrežnej stráže. K rozsiahlej záchrannej akcii došlo 16 námorných míľ severozápadne od kykladského ostrova Milos (staroveký Mélos). Do akcie zapojili aj vrtuľník.

Všetci cestujúci, medzi ktorými boli aj tri maloleté osoby, sú v poriadku. Príčina nehody 30 metrov dlhej motorovej jachty nebola bezprostredne známa, nie je tiež jasné, či sa úplne potopila, alebo či sa len potápať začala. Poveternostné podmienky boli v čase nešťastia priaznivé, približuje DPA.
 

Viac o téme: LoďNešťastieGréckoEgejské more
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu