Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Talianska polícia zadržala šéfku mafiánskeho klanu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Twitter/LameziaClick)

RÍM - Talianska polícia v sobotu zadržala šéfku mafiánskeho klanu rodiny Licciardiovcov a najvyššie postavenú členku neapolského kartelu Alleanza di Secondigliano.

Mariu Licciardiovú zatkli na rímskom letisku Ciampino, keď sa pokúšala nastúpiť na let do Španielska, kde žije jej dcéra, informovala v sobotu agentúra ANSA. Sedemdesiatročná zadržaná, známa pre svoj malý vzrast aj pod prezývkou "La Piccoletta", je sestrou zosnulého Gennara Licciardiho, zakladateľa ich rodinného klanu s baštou na neapolských predmestiach Secondigliana a Scampia.

Podľa medializovaných informácií si Licciardiová v minulosti odpykala trest osem rokov väzenia. Z väzenia bola prepustená v decembri roku 2009. Potom údajne prebrala dohľad nad operáciami klanu, v ktorom jej vplyv vzrástol po zatknutí jej bratov Pietra a Vincenza. Licciardiová je obvinená zo spolčovania mafiánskeho typu, vydierania, prijímania nelegálne získaných finančných prostriedkov a z ovplyvňovania súdnych aukcií. Klan Licciardi pôsobí okrem Kampánie aj v ďalších regiónoch Talianska, ako aj v zahraničí.

Viac o téme: LetiskoZadržanieTalianskoMafiánsky klan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu