Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

V Nórsku zaistili veľké množstvo zbraní: Guľomety, pušky aj pištole! Polícia zatkla troch ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

OSLO - Veľké množstvo zbraní zaistila polícia v Nórsku, uviedli v utorok miestne médiá. Došlo aj k zatknutiu troch osôb, informuje agentúra DPA.

Nórska stanica NRK s odvolaním sa na políciu a tajnú službu PST uviedla, že podľa vyšetrovateľov má prípad spojitosť s krajne pravicovým prostredím. O policajnej akcii, ktorá prebiehala už dlhší čas, ako prvé informovali noviny Romerikes Blad a Avisa Nordland. K zatýkaniu podľa nich došlo v rôznych častiach krajiny. V byte jedného zo zadržaných mužov v meste Bodö polícia okrem iného objavila šesť guľometov, desať pušiek, päť pištolí a tisícky kusov ostrej munície.

Išlo o staršie zbrane, niektoré pochádzali ešte z vojnových čias. V prípade ďalších zadržaných išlo o dvoch mužov z miest Lilleström a Hamar. Aj u nich polícia objavila množstvo zbraní. Všetkých umiestnili do vyšetrovacej väzby pre podozrenia z porušenia zákonu o zbraniach, píše DPA.

Doposiaľ nie je bezprostredne jasné, na aký účel mali byť zbrane použité. Polícia sa domnieva, že existujú kontaktné miesta na sieť osôb, ktoré nelegálne nakupovali a predávali zbrane. Priamu spojitosť so štvrtkovým desiatym výročím útokov krajne pravicového teroristu Andersa Behringa Breivika v hlavnom meste Oslo a na ostrove Utöya nebola podľa správ potvrdená, píše DPA. Útoky si 22. júla 2011 vyžiadali dovedna 77 obetí.

Viac o téme: ZbranePolícia Nórsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu