Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS Úrady v tejto krajine opäť sprísňujú opatrenia: Uvoľnili ich len minulý týždeň

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Trisnadi)

SINGAPUR - Singapur opäť zavedie prísnejšie protiepidemické opatrenia, ktoré len minulý týždeň uvoľnil. Dôvodom sú nové ohniská nákazy, ktoré vypukli medzi rybármi a zákazníkmi karaoke barov, oznámil v utorok tamojší krízový štáb na boj proti pandémii.

Ako píše denník South China Morning Post, v krajine bude opäť zakázané stravovať sa v reštauráciach, zhromažďovanie vrátane návštev iných domácností bude obmedzené na maximálne dvoch ľudí a pri športovaní vo vnútorných priestoroch bude povinné mať nasadené rúško. Opatrenia potrvajú najmenej do 18. augusta.

Oslavy národného dňa Singapuru 9. augusta vrátane pouličného sprievodu sa napriek tomu uskutočnia, úrady však prehodnotia ich rozsah. Prvé z nových ohnísk infekcie objavili medzi návštevníkmi karaoke barov a k 19. júlu úrady evidujú 193 súvisiacich prípadov nákazy. Druhé ohnisko je v rybárskom prístave Jurong, odkiaľ sa vírus rozšíril na 28 trhov a podnikov, kde sa nakazilo celkovo najmenej 179 ľudí.

Singapurská vláda predtým avizovala, že ku koronavírusu SARS-CoV-2 bude už pristupovať ako ku chrípke. To znamená eventuálne zrušenie všetkých obmedzení a zmierenie sa s tým, že sa vírus stane endemickým a v obyvateľstve sa bude v istej miere stále vyskytovať. K tomuto bodu však vláda plánuje pristúpiť, až keď budú plne zaočkované dve tretiny obyvateľstva. Podľa oficiálnych údajov dostalo prvú dávku proticovidovej vakcíny 73 percent Singapurčanov a druhú dávku 50 percent.

Viac o téme: OpatreniaUvoľnenieSprísnenieSingapurKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu