Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

16-ročné dievča porodilo dvakrát trojčatá!

BUENOS AIRES – Byť v šestnástich rokoch sedemnásobnou matkou je skutočná rarita. Pamela z Argentíny však už stihla do svojich 16. narodenín porodiť trikrát a hneď dvakrát trojčatá! Pravdepodobnosť, že sa žene narodia trojčatá, je jedna k ôsmim tisícom. Pamele sa to poradilo hneď dvakrát.

Prvé dieťa, chlapček, sa jej narodilo v štrnástich. Keď mala Pamela 15, porodila tri dievčatká. Pred pár dňami rodilo dievča tretíkrát a opäť priviedla na svet trojčatá a opäť dievčatká. Všetkých sedem detí sa narodilo predčasne a s nižšou pôrodnou váhou, čo im môže v budúcnosti spôsobiť rôzne zdravotné ťažkosti. Deti sú zatiaľ životaschopné a majú sa k svetu.

Prípad dievčaťa vzbudil v katolíckej krajine vlnu vášnivých debát o promiskuite mládeže, ktorá nie je v Argentíne žiadnou vzácnosťou.

Rodina mladého dievčaťa, ktorá sa za tri roky rozrástla o sedem členov, dostáva od štátu nemalú finančnú pomoc. Úradníci z provincie Cordoba dokonca rodine pomohli postaviť nový dom.

Viacnásobné tehotenstvo je v ostatných rokoch čoraz častejším javom. Často je dôvodom umelé oplodnenie, pri ktorom je pravdepodobnosť viacnásobného počatia oveľa vyššia. Prirodzené viacnásobné tehotenstvá, aké má za sebou Pamela, sú vzácne.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu