Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Počet nakazených deltou v Británii vzrástol za mesiac takmer štvornásobne

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Počet prípadov nákazy variantom delta nového koronavírusu v Spojenom kráľovstve vzrástol za necelý mesiac takmer štvornásobne. Vyplýva to z nových údajov, ktoré v piatok zverejnil Anglický úrad verejného zdravotníctva (PHE).

Celkovo už bolo v krajine hlásených 161.981 nakazených variantom delta, ktorý sa pôvodne začal šíriť v Indii. Oproti predchádzajúcemu týždňu stúpol počet infikovaných týmto variantom o 46 percent. Počet hospitalizovaných však rastie pomalším tempom, čo odborníci pripisujú vysokej úrovni zaočkovanosti obyvateľstva.

Delta v súčasnosti zapríčiňuje približne 95 percent nových prípadov nákazy koronavírusom v Británii. Od 9. do 30. júna sa počet nakazených variantom delta v Spojenom kráľovstve zvýšil takmer štvornásobne - zo 42.323 na 161.981. Drvivú väčšinu prípadov (potvrdených alebo pravdepodobných) evidujú v Anglicku (vyše 148.000), z ostatných súčastí Spojeného kráľovstva je najviac infikovaných v Škótsku (viac ako 10.000).

PHE v tejto súvislosti vyzval všetkých obyvateľov, aby naďalej dodržiavali preventívne opatrenia, nechali sa zaočkovať oboma dávkami vakcíny a pravidelne sa dávali testovať.

Viac o téme: LondýnBritániaKoronavírusDelta variant
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu