Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ešte nie je jasné, či útok nožom vo Würzburgu bol terorizmom, tvrdí nemecký minister

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: YouTube/Riks)

WÜRZBURG - Minister vnútra nemeckej spolkovej krajiny Bavorsko Joachim Herrmann v pondelok povedal, že ešte nie je jasné, či piatkový útok nožom v meste Würzburg bol teroristickým činom. Informovala o tom tlačová agentúra DPA.

"V tomto momente nie je možné to stanoviť. Dnes ešte nemôžeme poskytnúť konečné hodnotenie prípadu," povedal Herrmann pre nemeckú televíziu. V útulku pre bezdomovcov, kde žil podozrivý Somálčan, sa našli mobilné telefóny a dokumenty, ktorých hodnotenie treba ešte dokončiť, dodal Herrmann. Podľa neho nie sú žiadne dôkazy, ktoré naznačovali, že "môže spáchať takýto brutálny, vraždený čin". Predmety posudzujú odborníci na islam.

Je známe, že 24-ročný podozrivý sa pred určitým časom liečil pre psychiatrické problémy, ale sú tiež svedecké výpovede, podľa ktorých počas útoku kričal islamistické heslá. Pri útoku nožom vo Würzburgu z piatka 25. júna zahynuli tri ženy a sedem ďalších ľudí utrpelo zranenia. Stav všetkých preživších sa zlepšuje, ale niektorí budú mať zrejme dlhodobé následky po zraneniach, dodal Herrmann.

Pre bavorský rozhlas minister v pondelok ráno povedal, že podozrivý bol v Nemecku legálne a aj keď o ňom úrady vedeli, nikdy neurobil nič, čo by si vyžadovalo jeho vyhostenie z krajiny - nikdy neboli proti nemu vznesené žiadne obvinenia. Minister niekoľko hodín po útoku povedal, že sú náznaky, že "mohlo ísť o islamistický útok"

Viac o téme: MinisterTeroristický útokWürzburg
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu