Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Talianska polícia zadržala muža hľadaného v prípade úmrtia 39 vietnamských migrantov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

RÍM - Talianska polícia v sobotu oznámila, že zadržala muža hľadaného v Británii v súvislosti s prípadom prevážania a úmrtia 39 vietnamských migrantov, ktorých našli v októbri 2019 udusených v zadnej časti chladiarenského nákladného auta. Informovala o tom agentúra AFP.

Stefan Damian Dragos - 28-ročný občan Rumunska - je obvinený z poskytnutia nákladného auta, v ktorom boli migranti do Británie prepašovaní, píše sa v policajnom vyhlásení.

Policajti zatkli hľadaného muža na základe britského zatykača v Miláne. Podľa polície je zdržaný muž členom "kriminálnej organizácie zameranej na nezákonnú imigráciu".

Telá obetí vo veku 15 až 44 rokov našli v októbri 2019 v juhovýchodnom anglickom prístave Purfleet neďaleko Londýna. Po niekoľkých hodinách v zapečatenom závese sa v obrovskej horúčave udusili.

Za pašovanie a zabitie 39 vietnamských migrantov odsúdil britský súd v januári tohto roka štvoricu mužov. Hlavných vinníkov, Ronana Hughesa a Gheorgheho Nicaa, odsúdil súd v Londýne na 20 a 27 rokov za mrežami. Sudcovia uznali za vinných zo zabitia migrantov aj dvoch vodičov nákladných vozidiel: Eamonn Harrison dostal 18 rokov a Maurice Robinson, ktorý po náves prišiel a našiel telá, bol odsúdený na 13 rokov odňatia slobody.

Viac o téme: MužPolícia TalianskoVietnamskí migranti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu