Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Obyvatelia dediny na ruskej Sibíri sú zúfalí: VIDEO Majú veľkú prosbu na Angelu Merkelovú!

Obyvatelia sibírskej dediny vo videu pre Angelu Merkelovú Zobraziť galériu (2)
Obyvatelia sibírskej dediny vo videu pre Angelu Merkelovú (Zdroj: YouTube.com/Ватная Палочка)

OMSK - Obyvatelia sibírskej dediny natočili video, v ktorom poprosili nemeckú kancelárku Angelu Merkelovú, aby zabezpečila asfaltovanie miestnej cesty. Na zázname vysvetlili, že sa už obrátili na najrôznejšie ruské úrady, tie im však nevyhoveli, a uviedli, že ich dedinu na prelome 19. a 20. storočia založili ruskí Nemci. Ľudia v dedine upresnili, že na Merkelovú sa rozhodli obrátiť z číreho zúfalstva, pretože hlavná ulica je v určitých obdobiach roka takmer nezjazdná a neschodná.

"Vážená Angela Merkelová, dnes sa na vás obracajú obyvatelia dediny Verchnij Karbuš (...) s prosbou o pomoc ohľadom opravy ulice Dmitrija Michajloviča Karbyševa," znie úvodná veta videozáznamu, ktorý zverejnil server Rádio Slobodná Európa / Rádio Sloboda. "Veď vaša vláda pomáha druhým štátom," hovorí s nádejou v hlase iniciátorka žiadosti a predstaviteľka dediny Irina Drozdovová. Tá tiež zdôrazňuje, že mnoho ľudí v dedine má nemecké korene.

"Teraz v suchom počasí je jazda po nej ako po rumple. Máte pocit, že každú chvíľu budete mať otras mozgu. A keď je blato, tak zas zapadávajú autá," spresnila Drozdovová. "Sme starí ľudia, sotva chodíme. Keď je jar alebo jeseň, nemôžeme ani do obchodu," oznámila reportérom Natalja Šlippertová, jedna z obyvateliek dediny, podľa ktorej je prosba k Merkelovej správnym krokom.

"Na Angelu Merkelovú sa obraciame zo zúfalstva a kvôli bezvýchodiskovosti situácie," pridal sa Sergej Bajgačev, ďalší obyvateľ obce. Bajgačev spresnil, že dospelí musia kvôli blatu často nosiť deti na chrbte. Zároveň vyjadril rozhorčenie nad tým, že dedina nemá jedinú vyasfaltovanú cestu, hoci leží len pár kilometrov od Omsku a na vlastné oči videl, že inde v rovnakom regióne sú cesty vyasfaltované.

Viac o téme: CestaProsbaRuskoNemeckoAngela MerkelováOmsk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu