Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Tomáško sa narodil na lavičke

Tomáško má dnes sedem mesiacov. Zobraziť galériu (2)
Tomáško má dnes sedem mesiacov. (Zdroj: BLESK)

PRAHA - Narodenie dieťaťa je zážitok, na ktorý sa nezabúda. O to skôr, ak sa bábätko poponáhľa a na svet nepríde v nemocnici, ale na lavičke. Malý Tomáško Třeška z Květnice pri Prahe sa narodil na lavičke pred Fakultnou nemocnicou Na Bulovce priamo pod oknami pôrodných sál. Na svet mu nepomohli lekári, ale otec.

"Keď sme vychádzali z domu, všetko bolo v poriadku. Potom sme dorazili do nemocnice a pri bráne nás chvíľu zdržal vrátnik. To som už vedela, že Tomáško sa na svet veľmi ponáhľa. Pri pôrodnici sme boli hneď, ale keď sme videli, že vchod je z opačnej strany, bolo mi jasné, že tam už nedorazíme," popisuje narodenie svojho tretieho dieťaťa Magdaléna Třešková.

"Manžel sa mi ešte snažil pomôcť nastúpiť do auta, ale už sa to nedalo. Videla som lavičku, posadila som sa na ňu a v tej chvíli už manžel držal Tomáška v náručí," dodáva Magdaléna. "Manžel bežal do pôrodnice pre pomoc. Pribehla pôrodná asistentka a detská sestra. O päť minút som bola aj s Tomáškom v rukách lekárov," dodáva mamina.

A ako to vidí Magdaléna po siedmich mesiacoch? "Všetko bolo rýchle, ale krásne. Viem, že svietil mesiac a Tomáško mi za chvíľu spokojne zaspal v náručí. Obaja sme boli v poriadku a za tri dni sme boli doma s otcom a dievčatami Johankou a Adélkou," hovorí Magdaléna.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu