Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Talianska polícia rozložila sicílsky drogový gang, ktorý pašoval lieky do USA

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

RÍM - Talianska polícia v stredu oznámila, že rozložila sicílsky drogový gang, ktorý pašoval do Spojených štátov liek na predpis oxykodón, a zatkla piatich ľudí. Informovala o tom agentúra AFP.

Ďalším trom osobám bolo nariadené domáce väzenie a jednému lekárovi po policajnom vyšetrovaní v mestách Syrakúzy a Catania zakázali vykonávať lekársku prax. V rámci vyšetrovania identifikovali celkovo 29 potenciálnych podozrivých vrátane piatich lekárov.

Tieto podozrivé osoby "organizovali medzinárodný obchod s omamnými látkami typu oxykodón... nelegálne získanými v Taliansku a predávanými v Spojených štátoch," uviedla talianska polícia. Lekári, ktorí sa na podvode podieľali, predpísali oxykodón - hlavnú zložku liekov na silné bolesti, ako je OxyContin - na mená mŕtvych ľudí alebo tých, ktorí ho nepotrebovali, uviedla ďalej polícia. Liek hradený štátom potom získali v lekárňach bezplatne.

Podľa miestnych médií bolo takto vydaných takmer 3000 falošných receptov. Lieky potom príslušníci drogového gangu odoslali vo viacerých zásielkach do USA, pričom použili fiktívne mená odosielateľov a príjemcov. Od začiatku 21. storočia zomrelo v Spojených štátoch na predávkovanie spojené s opioidmi na predpis, ako je oxykodón, už viac ako 400.000 ľudí.

Viac o téme: GangPolícia USATaliansko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu