Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Roky vo väzení pre justičný omyl?

 Chvíľa, keď sa Lynn DeJac vlani v novembri dozvedela, že ju prepustia na kauciu.
Chvíľa, keď sa Lynn DeJac vlani v novembri dozvedela, že ju prepustia na kauciu. (Zdroj: SITA)

BEDFORD HILLS - Štrnásť rokov sedí Lenny DeJac (43) z amerického štátu New York za vraždu vlastnej dcéry. Štrnásť rokov tvrdí, že je nevinná. Keď jej v stredu v návštevnej miestnosti väzenia oznámili, že polícia v súvislosti s vraždou jej dcéry Crystallynn († 13) začala vyšetrovať jej bývalého priateľa, Lynn sa zrútila.

„Vždy som to vedela,“ povedala cez slzy, keď už po prvotnom šoku bola schopná hovoriť. „On zabil mnohé ženy,“ povedala o svojom expriateľovi Dennisovi Donahueovi, s ktorým sa v čase vraždy práve rozchádzala. Lenny DeJac je presvedčená, že vyšetrovateľom sa teraz podarí usvedčiť Donahua (55) aj z ďalších dvoch vrážd. Podozrivý, ktorého vzali do väzby, totiž poznal všetky tri zavraždené a všetky tri vraždy uškrtením sa stali v domovoch obetí.

Podľa najnovších zistení Crystallynn nebola zaškrtená, ale zomrela na predávkovanie drogami. Svoju výpoveď zmenil po rokoch aj jeden z kľúčových svedkov obžaloby. Pred štrnástimi rokmi porota uznala Lenny za vinnú z vraždy vtedy 13-ročnej dcéry. DeJac nepopiera, že mala vypité, užitie kokaínu však odmieta. Sama pritom kladie nepríjemné otázky: prečo ju tak dlho nikto nepočúval, justícia, ani novinári?
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu