Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

V súvislosti s vyšetrovaním vraždy policajtky zadržali piatu osobu

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA/AP Photo / Michel Euler)

PARÍŽ - Francúzske úrady v nedeľu zadržali piatu osobu v súvislosti s vyšetrovaním vraždy policajtky, ktorá prišla o život vo štvrtok počas útoku nožom v meste Rambouillet. Informovala o tom agentúra AP.

Muž z Tuniska, známy iba ako Jamel G., dvakrát bodol do krku policajtku priamo v policajnej stanici v meste Rambouillet, ktoré leží približne 60 kilometrov juhozápadne od Paríža. Policajti páchateľa bezprostredne po tom zastrelili.

V súvislosti s vyšetrovaním
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/Francúzsko, útočník Tunisko, policajtka, smrť, )

Úrady sa podľa AP usilujú vypátrať možných spolupáchateľov a zistiť motív vraždy, ktorú vyšetrujú ako teroristický čin. Šéf francúzskej protiteroristickej prokuratúry Jean-Francois Ricard v nedeľu na tlačovej konferencii oznámil, že polícia vypočúva aj ďalšie osoby vrátane rodinných príslušníkov podozrivého. Jamel G. počas útoku zakričal "Allahu Akbar" (v arabčine Boh je veľký), čo je pokrik, ktorým často sprevádzajú svoje útoky islamskí extrémisti.

V súvislosti s vyšetrovaním
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/AP Photo/Michel Euler)

Tento muž podľa Ricarda prišiel do Francúzska nelegálne v roku 2009 a dokumenty potrebné na pobyt v krajine získal v roku 2019. Jamel G. podľa Ricarda predtým nemal záznam v registri trestov a nič nenasvedčovalo ani o jeho radikalizácii.

Viac o téme: VyšetrovaniePolicajtkyFrancúzsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu