Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS V Poľsku za deň pribudlo najviac infikovaných od novembra

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Czarek Sokolowski)

VARŠAVA - Poľské ministerstvo zdravotníctva v stredu ohlásilo 25,052 nových prípadov infekcie koronavírusom za predchádzajúci deň. Je to najvyšší denný prírastok od novembra 2020 a výrazný nárast oproti 14.396 prípadom nahláseným počas predchádzajúcich 24 hodín. V Poľsku pribudlo aj ďalších 453 úmrtí v súvislosti s koronavírusom, čím sa celkový počet obetí vyšplhal na 48.032, informovala agentúra DPA.

Poľsko má v nemocniciach 21.511 pacientov s ochorením COVID-19, oznámilo ministerstvo zdravotníctva na Twitteri. Na pľúcnu ventiláciu je pripojených 2193 pacientov, pričom krajina má k dispozícii celkovo 2979 ventilátorov, pripomenula agentúra PAP.

V dôsledku rastúceho počtu nakazených sprísnili opatrenia proti šíreniu koronavírusu v štyroch najviac zasiahnutých regiónoch – Mazovskom vojvodstve vrátane hlavného mesta Varšavy, Lubuskom vojvodstve na hranici s Nemeckom, a tiež Pomoranskom a Varmsko-mazurskom vojvodstve v severnom Poľsku.

Vláda avizovala, že v prípade nárastu infikovaných aj v iných oblastiach Poľska sprísni opatrenia po celej krajine. Úrady v spomínaných regiónoch nariadili zatvorenie hotelov, lyžiarskych stredísk, športových zariadení či kultúrnych inštitúcií a obmedzili tiež prevádzku nákupných centier. Okrem toho zaviedli hybridné prezenčné a dištančné vyučovanie pre mladších žiakov. Školy zatiaľ ostávajú otvorené vo zvyšných 12 poľských regiónoch, avšak len pre deti do deviatich rokov.

Viac o téme: OpatreniaúmrtiaPoľskoKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu