Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Argentína ohlásila nové opatrenia: Ľudia sa búria, do ulíc vyšli stovky demonštrantov

Protesty v Argentíne proti opatreniam Zobraziť galériu (3)
Protesty v Argentíne proti opatreniam (Zdroj: SITA/AP Photo/Nathaniel Caceres)

BUENOS AIRES - Stovky ľudí protestovali v piatok na severe Argentíny proti novým obmedzeniam pohybu, ktoré majú zamedziť šíreniu pandémie koronavírusu, informovala agentúra DPA.

Dav demonštroval proti obnoveným karanténnym opatreniam v meste Formosa - metropole rovnomennej provincie - pred sídlom miestnej vlády. Polícia na demonštrantov strieľala gumovými projektilmi a použila slzotvorný plyn.  

Protesty v Argentíne proti
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Nathaniel Caceres)

V oblasti sa zavádza zákaz vychádzania ako na začiatku pandémie, všetky obchody s výnimkou tých so základným tovarom v provincii Formosa musia zavrieť, doprava bude výrazne obmedzená. V provincii na hranici s Paraguajom bolo od začiatku pandémie zaznamenaných iba 1309 prípadov nákazy koronavírusmi a 21 ľudí zomrelo na ochorenie COVID-19. Napriek tomu miestna vláda postupuje mimoriadne tvrdo.  

Protesty v Argentíne proti
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Nathaniel Caceres)

Podľa ľudskoprávnych organizácií polícia nedávno zadržala ľudí, ktorí boli údajne nakazení koronavírusom, priamo v ich domovoch, v niektorých prípadoch v noci, a presunula ich na 30 dní do karantény v zlých hygienických podmienkach. Na rozdiel od iných argentínskych provincií nie je vo Formose karanténa možná vo vlastnej domácnosti. 

Viac o téme: ProtestyVychádzanieArgentínaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu