Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Britský variant je zodpovedný za viac ako tretinu infekcií vo Francúzsku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PARÍŽ - Britský variant vírusu je zodpovedný približne za 36 percent infekcií vo Francúzsku, v niektorých oblastiach dokonca za väčšinu z nich. Ostatné varianty sa na nových prípadoch podieľajú piatimi percentami, povedal vo štvrtok francúzsky minister zdravotníctva Olivier Véran. Informovala o tom agentúra AP.

V dôsledku toho francúzska vláda predĺži odporúčané obdobie karantény pre ľudí s pozitívnym testom zo siedmich na desať dní, povedal novinárom minister zdravotníctva. Doplnil, že rastúci podiel nákazlivejších variantov môže byť dôvodom, prečo zákaz vychádzania na 12 hodín ani ďalšie obmedzenia neznižujú vo Francúzsku celkový počet infekcií a hospitalizácií. "Musíme držať spolu. Musíme sa dostať z nebezpečnej zóny. Teraz nie je čas poľaviť v našom úsilí, ešte nie je koniec," povedal.

Francúzsko nezaznamenalo dramatický nárast počtu infekcií ani preťažené nemocnice, s akými musela bojovať Británia po tom, čo bol v Kente prvýkrát identifikovaný nový variant vírusu. Naopak, čo sa týka britského variantu, krajina má stabilný nárast podielu prípadov, najmä v regióne Dunkerque pri Lamanšskom prielive. Rovnako to platí aj o prípadoch nákazy juhoafrickým variantom či nových variantoch, ktoré identifikovali v Kalifornii, uviedla agentúra AP.

Viac o téme: FrancúzskoKoronavírusBritský variant
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu