Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Polícia ukončila v Birminghame ilegálny večierok so 150 účastníkmi

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BIRMINGHAM - Polícia zasahovala počas uplynulého víkendu v provizórnom nočnom klube v anglickom meste Birmingham, kde objavila 150 osôb. S odvolaním sa na jej utorňajšie vyjadrenie o tom informovala stanica BBC.

Účastníci ilegálnej párty s dídžejom a VIP zónou sa z klubu pokúšali utiecť, dokonca aj cez strechu. Na policajtov pritom hádzali fľaše a rozbili tiež vstupné dvere. Jeden policajt utrpel ľahšie zranenia. Desiatkam ľudí sa podarilo utiecť, polícia napriek tomu na mieste zadržala 70 osôb, ktorých pokutovala sumou 200 libier (229 eur). Dídžejovi hrozí pokuta 10.000 libier (11.460 eur).

Políciu na budovu, v ktorej sa ilegálny večierok v noci na nedeľu konal, upozornila skutočnosť, že na mieste zastavovalo množstvo taxíkov. V jej priestoroch sa nachádzalo množstvo ľudí. Večierok sa konal až na dvoch poschodiach, kde bol bar, tanečná miestnosť aj VIP zóna. V budove polícia okrem toho objavila aj nahrávacie štúdio a posilňovňu.

Garáž prerobenú na nelegálny bar prezývaný "The Covid Arms" polícia objavila v rovnakú noc aj na okraji mesta Dudley, ležiaceho približne 15 kilometrov severozápadne od Birminghamu. V provizórnom bare bolo v tom čase 13 ľudí. Polícia im umožnila miesto opustiť, pričom pokutu vo výške 1000 libier uložila len jeho majiteľovi. V Británii platia prísne epidemiologické opatrenia. Polícia neustále upozorňuje na pretrvávajúce riziko šírenia nákazy, respektíve aj hrozbu tzv. komunitného prenosu koronavírusu.

Viac o téme: PandémiaPolícia Párty Veľká BritániaKoronavírusBirmingham
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu