Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Rozporcoval ženu... a potom vymaľoval!

"Ústecký mäsiar" Miroslav Rittich.

ÚSTÍ NAD LABEM – "Ústecký mäsiar" Miroslav Rittich (30) sa od včerajšieho dňa zodpovedá pred Krajským súdom v Ústí nad Labem vo veci hroznej vraždy. Podľa jeho výpovede svoju družku Monikou Blažkovú († 20) v júni 2006 zavraždil a rozporcoval. Jej hlavu vo vreci našli minulý rok v júli deti pred ústecký gymnáziom.

Rittich včera na súde ani okom nemihol. Priebeh pojednávania sledoval mlčky, s ľahkým úsmevom na perách. Len chvíľami nervózne podupával nohou. Odmietol vypovedať. Predsedníčka senátu preto prečítala to, čo už povedal polícii.

Priznal sa ku všetkému. Objahoval sa tým, že mu bola priateľka neverná, zle sa starala o syna Jakuba (4), túlala sa po nociach, niekedy nebola doma aj niekoľko dní, či týždňov.

V osudný deň Rittich popíjal víno a potom išiel s priateľkou von. "Keď sme sa vrátili, pozeral som televíziu a Monika zaspala. Hral som sa 30-kilogramovou činkou. Chcela cukrík," citovala sudkyňa jeho výpoveď. Cukrík jej priniesol. "Premýšľal som, ako sa správa. A potom som na ňu pustil činku," vysvetľoval Rittich. Práve tento úder bol smrteľný.

Na druhý deň ráno si Rittich povedal, že musí Moniku pochovať. Vzal tri nože, pílku, vrecia, deky a telo doma naporcoval. Jej panvu dal do mrazničky. "Urobil som v mrazáku miesto. Nechal som tam dve kurčatá, lebo kurčatá aj tak nikto neje," povedal Rittich. Hlavu, ľavú ruku a nohy zahrabal v parku. Matke povedal, že Monika odišla. Trup a pravú ruku doteraz polícia nenašla a obžalovaný si nepamätá, kam ich ukryl. Stenu od krvi natrel na ružovo a namaľoval na ňu mrak. Rittichovi hrozí trest až 15 rokov väzenia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu