Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Kamionista hrdinom: FOTO Jedinečným manévrom zachránil vodičke (57) v bezvedomí život

Kamionista zručným manévrom zastavil BMW.
Kamionista zručným manévrom zastavil BMW. (Zdroj: Polícia Neuss)

BERLÍN - Bleskurýchlou reakciou vodič nákladného vozidla (49) v Nemecku veľmi pravdepodobne zachránil vodičku v bezvedomí (57) pred tým najhorším.

Na prvý pohľad to vyzerá ako bežná nehoda medzi nákladným autom a BMW. Je za tým však číry úmysel. Šofér nákladného vozidla (49) odvážnym manévrom zachránil život ženy (57).

„Vodič z povolania prechádzal ráno po moste, ktorý vedie ponad A57, pričom auto, čo išlo oproti podozrivo kľučkovalo,“ informovala v pondelok policajná hovorkyňa v Neussi. 49-ročný muž si okamžite všimol, že niečo nie je v poriadku. A skutočne: žena mala zdravotné problémy a omdlela za volantom.

Kamionista zručným manévrom zastavil
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: Polícia Neuss)

Vodička BMW vyviazla bez zranení

Aby zabránil horšiemu, vodič nákladného vozidla riadil svoj 30-tonový nákladný automobil tak zručne, že mohol zabrzdiť BMW medzi zvodidlom a zadnou časťou svojho nákladného vozidla a úplne ho zastaviť, ako napísala polícia v správe.

„To možno označiť ako hrdinský čin,“ informovala policajná hovorkyňa. S ďalším vodičom sa potom postaral o ženu, ktorá sa čoskoro prebrala z bezvedomia.

Žena sa pri zvláštnom zastavovacom manévri nezranila, bola však prevezená do nemocnice na kontrolu. Jej BMW neskončilo celkom bez ujmy a muselo byť odtiahnuté.

Viac o téme: AutoZáchranaVodičkaBezvedomieKamión
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu