Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Mužovi sa nabúrali do e-mailu a žiadali 115-tisíc: Polícia odhalila vinníka, poriadne prekvapenie!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NAI DILLÍ - Muž z indického mesta Ghaziabad dostal v januári výhražnú správu, aby zaplatil 10 miliónov rupií (cca 115-tisíc eur). Hrozilo, že v prípade, ak požiadavke nevyhovie, budú zverejnené na internete jeho obscénne fotografie a osobné údaje jeho rodiny. Po tom, čo sa obrátil na políciu, došlo k zaujímavému rozuzleniu.

Slováci sa vrhli na kryptomeny: Miliónové investície! Riziko číha za rohom, podvodníci už úradovali

Obyvateľ Ghaziabadu sa podľa webu India Today obrátil na políciu a tvrdil, že skupina hackerov, ktorá sa mu nabúrala do jeho e-mailu, sa mu vyhráža a žiada zaplatiť vysokú sumu peňazí. Ak tak neurobí, jeho lascívne fotografie uvidí na internete celý svet.

Podľa obete bol jeho e-mail napadnutý počítačovými zločincami 1. januára a zmenili mu heslo. Muž ďalej uviedol, že hackeri sledujú, čo robí jeho rodina a neustále ho obťažujú.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto  (Zdroj: pixabay.com)

Prípadom sa začalo zaoberať policajné oddelenie počítačovej kriminality a zistilo zaujímavú vec. Výhražný e-mail bol poslaný z rovnakej IP adresy, akú mala aj obeť, priamo z jej domu. Keď policajti vypočuli členov rodiny, vrátane mužovho 11-ročného syna, ten sa priznal, že za hackerským útokom a vydieraním naozaj stojí on.

Žiak 5. triedy vysvetlil, že sledoval na YouTube videá týkajúce sa počítačovej kriminality a chcel si to vyskúšať. Otcovi preto posielal e-maily a pýtal si peniaze. Policajné vyšetrovanie pokračuje. Či a aký trest syn za túto zábavku dostal, nie je známe.

Viac o téme: Vyhrážanie saPočítačová kriminalita
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu