Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Štyria podnikatelia na túto služobku len tak nezabudnú: Tragikomédia na letisku a bolestivá dohra!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

PEKING - Obrie balenie pomarančov malo byť v skutočnosti suvenírom zo služobnej cesty. Účastníci však na ňu pravdepodobne kvôli následkom ich nápadu tak rýchlo nezabudnú.

Každý cestujúci v lete pozná strach z hmotnosti batožiny: Rozdelili ste oblečenie, techniku a ďalšie veci dostatočne dobre? Alebo vám nakoniec hrozia ďalšie vysoké poplatky? Turistická skupina z Číny sa chcela týmto nákladom vyhnúť bizarným spôsobom. A teraz platia za to celkom inú cenu.

Skupina chcela ušetriť poplatky za batožinu

Podľa denníka Global Times si títo štyria podnikatelia kúpili nezvyčajné suveníry počas svojej cesty do metropoly Kunming: Na trhu im ponúkli škatuľu s 30 kilogramami pomarančov za zhruba 70 eur. Muži súhlasili.

Štyria podnikatelia na túto
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Keď chceli na letisku nahlásiť nezvyčajnú batožinu na spiatočný let, pravdepodobne ich prekvapil poplatok: Letecká spoločnosť si účtovala príplatok okolo 14 eur - za kilo. Celkovo by tak vznikli poplatky vo výške necelých 430 eur. Cestujúcim sa ale nechcelo platiť tento poplatok, ktorý mnohonásobne prekročil kúpnu cenu - a pomaranče jednoducho zjedli priamo na mieste.

Bizarný pokus o rekord na letisku

„Len sme tam stáli a zjedli všetky pomaranče,“ povedal jeden z účastníkov služobnej cesty novinám. A zjedli ich všetky: Štyria muži zhltli celých 30 kíl za rekordných 20 až 30 minút. Pri pomerne rovnomernom rozdelení to zodpovedá asi 7,5 kilogramu pomarančov na osobu. Takže to nemohlo byť spojené s veľkým potešením.

Následky na seba nenechali dlho čakať. Pravdepodobne kvôli obrovskému množstvu kyseliny obsiahnutej v pomarančoch sa všetkým štyrom mužom vytvorili v ústnej dutine bolestivé afty. „Už nikdy nechceme jesť pomaranče,“ sťažoval sa rýchly jedák, s ktorým priniesli noviny rozhovor. Nechcel odpovedať na otázku, prečo nedali pomaranče do príručnej batožiny, alebo niektoré z nich nevyhodili.

Viac o téme: PoplatkyCestaBatožinaPomarančeČína
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu