Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Česká polícia mala plné ruky práce: V Krkonošiach našli hotel a lyžiarsky vlek v prevádzke

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Ján Krošlák )

LIBEREC - Česká polícia v sobotu zasahovala v hoteli v stredisku Harrachov, v ktorom bolo ubytovaných približne 70 hostí. V rozpore s vládnymi opatreniami bol v prevádzke i neďaleký vlek, informoval v nedeľu web tn.cz.

Hovorkyňa polície v Libereckom kraji Vladimíra Šrýtrová povedala, že sa na ňu obrátili miestni obyvatelia. "V hoteli bolo ubytovaných okolo 70 osôb, všetky údajne na služobnej ceste. Polícia si vyžiadala doklady potrebné na posúdenie legálnosti ubytovania všetkých hostí," povedala Šrýtrová. Obidva priestupky bude preverovať v správnom konaní.

Prevádzkovateľovi vleku hrozí pokuta vo výške až tri milióny korún a rovnako ako hotel môže prísť o podporu zo strany štátu. Policajti boli na mieste znovu aj v nedeľu, žiadne porušenie opatrení tentoraz nezistili. Lanovky a vleky na základe epidemiologických opatrení platných v Českej republike nesmú byť v prevádzke. Vláda ČR 28. januára navyše rozhodla o sprísnení epidemiologických obmedzení s cieľom zabrániť šíreniu koronavírusu SARS-CoV-2.

Viac o téme: OpatreniaHotelČeskoVlekPolícia Koronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu