Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

KORONAVÍRUS Rakúsko predĺžilo lockdown o týždeň: Potrvá do 24. januára

Prázdne ulice Viedne
Prázdne ulice Viedne (Zdroj: SITA/AP Photo/Matthias Schrader)

VIEDEŇ - V Rakúsku zostanú až do 24. januára zatvorené obchody, reštaurácie a športové a kultúrne zariadenia. Školy budú naďalej vyučovať na diaľku. V pondelok to oznámil rakúsky minister zdravotníctva Rudolf Anschober, ktorého cituje tamojší denník Der Kurier.

Vláda pôvodne plánovala už od 18. januára udeliť výnimky z niektorých obmedzení ľudom s negatívnym testom na nový koronavírus. Podľa jej návrhu malo byť umožnené osobám s negatívnym testom, aby sa dali ostrihať, a mohli zúčastniť ma športových a kultúrnych podujatiach či nakúpiť si aj v obchodoch poskytujúcich iný než len nevyhnutný tovar. Plán sa však nakoniec neuskutoční, keďže nezískal v parlamente podporu opozície a neprešiel, píše agentúra Reuters.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

V Rakúsku platia - po krátkom uvoľnení počas Vianoc - od soboty 26. decembra prísne opatrenia zavedené v rámci boja s pandémiou COVID-19. Osoby z jednej domácnosti sa smú stretnúť len s jednou osobu z inej domácnosti. Znova tiež platia obmedzenia vychádzania - povolené je príbytok opustiť len z určitých vymedzených dôvodov, akými sú napríklad cesta do zamestnania, pomoc iným, nákup, prechádzka, venčenie domácich zvierat či športovanie vonku.

V Rakúsku pribudlo za 24 hodín do pondelka 1642 nových prípadov nákazy koronavírusom a 33 úmrtí, informuje portál OE24. Od začiatku pandémie zaznamenali v krajine vyše 365.000 pozitívnych testov; ochoreniu COVID-19 podľahlo do pondelka (9.30 h) 6357 ľudí a vyše 340.000 sa ich vyliečilo. Hospitalizovaných je v súčasnosti 2321 pacientov, z ktorých 368 leží na oddeleniach intenzívnej starostlivosti.

Viac o téme: OpatreniaPredĺženieRakúskoKoronavírusLockdown
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu