Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

KORONAVÍRUS Situácia v Británii sa zhoršuje: Krajina znovu otvára dočasné nemocnice

Nemocnica pre pacientov s koronavírusom. Zobraziť galériu (2)
Nemocnica pre pacientov s koronavírusom. (Zdroj: SITA/Jacob King/Pool Photo via AP)

LONDÝN - Vo Veľkej Británii znovu otvorili dočasné nemocnice, ktoré zriadili na začiatku koronavírusovej pandémie. V snahe zabrániť rýchlemu šíreniu oveľa infekčnejšieho variantu koronavírusu v piatok tiež zatvorili základné školy v Londýne. Informovala o tom agentúra Reuters.

Nemocnice v Spojenom kráľovstve sa pripravujú na očakávané veľké množstvo nových pacientov, pretože za posledné štyri dni v krajine denne zaznamenali viac ako 50.000 nových prípadov COVID-19. Zdravotnícke zariadenia zároveň upozorňujú na potrebu nových lôžok.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Keďže Londýn je jednou z oblastí najviac postihnutých novým variantom koronavírusu, ktorý môže byt až o 70 percent prenosnejší, vláda tiež rozhodla o zatvorení všetkých londýnskych základných škôl, čím zrušila rozhodnutie prijaté len pred dvoma dňami.

Dočasné nemocnice zriadené na miestach, ako sú kongresové centrá, postavila armáda počas prvej vlny v priebehu niekoľkých dní. Napriek tomu, že sa používali veľmi málo, zostali v pohotovostnom režime.

KORONAVÍRUS Situácia v Británii
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/AP/Nardus Engelbrecht)

Turecko zakázalo vstup cestujúcich z Británie

Turecko zaviedlo dočasný zákaz vstupu cestujúcich z Veľkej Británie potom, ako v krajine zistili prvé prípady nového variantu koronavírusu SARS-CoV-2 u cestujúcich prichádzajúcich zo Spojeného kráľovstva. Oznámil to turecký minister zdravotníctva Fahrettin Koca, informovala agentúra DPA.

Celkovo 15 ľudí prichádzajúcich z Británie malo pozitívny test na nový variant koronavírusu, napísal Koca v piatok na Twitteri. "Týchto 15 ľudí je aj s tými, s ktorými boli v kontakte, v karanténe," uviedol Koca s tým, že situáciu majú teraz pod kontrolou. Minister však neuviedol, kedy presne týchto 15 ľudí dorazilo do Turecka.

V rámci protikoronavírusových opatrení Turecko nedávno zaviedlo lockdown počas víkendov. Všetci cestujúci sa teraz pred vstupom do krajiny musia preukázať negatívnym PCR testom. V Turecku, ktoré má 83 miliónov obyvateľov, doteraz zaznamenali 2,22 milióna prípadov nákazy koronavírusom a 21.093 úmrtí.

Viac o téme: PandémiaNemocniceŠtatistikyLondýnVeľká BritániaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu