Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Vyšetrovanie údajnej vraždy čínskeho miliardára: Polícia v Šanghaji zadržala podozrivého

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ŠANGHAJ - Polícia v čínskom meste Šanghaj zadržala podozrivého z údajnej otravy 39-ročného miliardára Lin Čchiho, zakladateľa čínskej spoločnosti Yoozoo vyvíjajúcej počítačové hry. Polícia to oznámila v pondelok.

Magnát Lin Čchi zomrel v nemocnici 25. decembra, pripomenula tlačová agentúra AP. Polícia v oznámení spresnila, že zadržaným je 39-ročný spolupracovník, ktorého identifikovala iba ako Sü. Podľa oznámenia obeť hospitalizovali 17. decembra a diagnostikovali jej možnú otravu, ale podrobnosti polícia neuviedla.

Podnikateľský magazín Caixin s odvolaním sa na nemenované zdroje z herného odvetvia napísal, že podozrivý je zamestnancom pobočky firmy Yoozoo pre filmovú produkciu a pracoval na filmoch vychádzajúcich z populárneho čínskeho sci-fi románu "The Three-Body Problem".

Yoozoo je známa aj videohrou "Hra o tróny: Zima sa blíži", ktorá vychádza z obľúbeného rovnomenného televízneho seriálu na motívy knižnej ságy spisovateľa Georgea R. R. Martina. Lin Čchi bol v rebríčku najbohatších podnikateľov Číny na 870. mieste, s čistou hodnotou majetku 6,8 miliardy jüanov (miliarda dolárov), ako uviedol časopis Hurun Report, ktorý mapuje bohatých ľudí v Číne.

Viac o téme: VraždaZadržanieMiliardárLin ČchiYoozooPolícia Šanghaj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu