Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Británia zdržania v súvislosti s uzavretím hraníc podľa Johnsona zvládne

Britský premiér Boris Johnson
Britský premiér Boris Johnson (Zdroj: SITA/AP/Aaron Chown)

LONDÝN - Britský premiér Boris Johnson v pondelok povedal, že Británia dokáže zvládnuť zdržania v súvislosti s tovarom prichádzajúcim do krajiny po tom, ako boli hranice zatvorené z dôvodu šírenia nového variantu koronavírusu SARS-CoV-2. Informovala o tom agentúra AFP.

"Tieto zdržania sa týkajú len veľmi malého percenta potravín vstupujúcich do Británie," povedal Johnson. Dodal, že britské supermarkety majú podľa svojich vyjadrení silné dodávateľské reťazce, a preto "môže každý aj naďalej nakupovať".

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Francúzsko pozastavilo dopravu cez Lamanšský prieliv, pripomína AFP. Johnson podľa svojich slov hovoril s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom a situáciu chce vyriešiť v najbližších hodinách. Viaceré krajiny prerušili dopravné spojenia s Britániou po tom, ako tamojšia vláda potvrdila nekontrolované šírenie nového variantu koronavírusu SARS-CoV-2.

Tento nový kmeň koronavírusu je podľa Johnsona prenosnejší o približne 70 percent. Podľa odborníkov však nič nenasvedčuje tomu, že by spôsoboval väčšie zdravotné ťažkosti než varianty predchádzajúce varianty alebo že by bol odolný voči novovyvinutým vakcínam.

Viac o téme: LondýnVeľká BritániaBoris JohnsonKoronavírusCovid-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu