Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO Snežné peklo v Japonsku: Na rýchlostnej ceste v kolóne uviazlo asi tisíc áut

Približne 1000 vozidiel uviazlo v dôsledku výdatného sneženia na rýchlostnej ceste v japonskej prefektúre Niigata severne od metropoly Tokio. Zobraziť galériu (3)
Približne 1000 vozidiel uviazlo v dôsledku výdatného sneženia na rýchlostnej ceste v japonskej prefektúre Niigata severne od metropoly Tokio. (Zdroj: SITA/Shohei Miyano/Kyodo News via AP)

TOKIO - Približne 1000 vozidiel uviazlo v piatok v dôsledku výdatného sneženia na rýchlostnej ceste v japonskej prefektúre Niigata severne od metropoly Tokio. Stalo sa tak napriek tomu, že sneh odpratávali z ciest nasadení pracovníci po celú noc. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na japonské médiá.

Predstavitelia spoločnosti East Nippon Expressway, jedného z hlavných prevádzkovateľov rýchlostných ciest v Japonsku, v piatok ráno informovali, že na rýchlostnej ceste je stále uviaznutých 68 áut, no neskôr zistili, že na danom úseku cesty naďalej zostáva v snehu až približne 1000 vozidiel. Podľa televízie NHK najmenej troch ľudí previezli do nemocnice po tom, čo ochoreli.

Približne 1000 vozidiel uviazlo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Shohei Miyano/Kyodo News via AP)

Do oblasti vo štvrtok večer vyslali desiatky vojakov, aby osobám v uviaznutých vozidlách poskytli potraviny, benzín, prikrývky a prenosné toalety. Premiér Jošihide Suga vo štvrtok uviedol, že prioritou vlády je "zabezpečiť, aby boli všetci zdraví".

Približne 1000 vozidiel uviazlo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Shohei Miyano/Kyodo News via AP)

Japonská meteorologická služba predpovedala ďalšie sneženie na severe krajiny a v oblastiach na pobreží Japonského mora v priebehu piatka, pričom varovala pred lavínami a ďalšími narušením dopravy. Japonsko tento týždeň zasiahla vlna chladného počasia. V dôsledku hustého sneženia sa v meste Minakami vytvorila snehová pokrývka hrubá 220 centimetrov a v meste Cunan mala 180 centimetrov.

Viac o téme: CestaSnehAutáSneženieArmádaKolónaUviaznutieJaponsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu