Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Očkovanie sa v Maďarsku začne po Vianociach, tvrdí premiér Orbán

Maďarský premiér Viktor Orbán
Maďarský premiér Viktor Orbán (Zdroj: SITA/AP/Francisco Seco)

BUDAPEŠŤ - Očkovať proti novému druhu koronavírusu sa v Maďarsku začne v prvých dňoch po vianočných sviatkoch. V prvom kole bude k dispozícii 35.000 dávok očkovacích látok, ktorými budú zaočkovaní zdravotníci, povedal v piatok v Budapešti predseda vlády Viktor Orbán.

V rozhovore pre verejnoprávnu rozhlasovú stanicu Kossuth Rádió premiér dodal, že zdravotníkov budú očkovať v župných nemocniciach a v Juhopeštianskej nemocnici Centrum v hlavnom meste. Ministerský predseda zdôraznil, že očkovanie bude na dobrovoľnej báze, súčasne ale vyzval, aby sa zaočkovať nechalo čo najviac pracovníkov zdravotníctva.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

Orbán pripomenul, že prebieha možnosť registrácie občanov na očkovanie. Podľa jeho slov to nadobudne zmysel, keď už bude masovo dostupná očkovacia látka, pretože očkovanie bude prebiehať v súlade s registráciou.

Za posledný deň sa v Maďarsku novým druhom koronavírusu nakazilo 4428 ľudí. Počet úmrtí súvisiacich s ochorením COVID-19 sa v tomto čase opäť priblížil k rekordnej hranici, keď dosiahol 187. Doterajšou bilanciou epidémie koronavírusu SARS-CoV-2 v Maďarsku je 295.977 infikovaných a 7725 úmrtí.

Viac o téme: OčkovanieVakcínaZačiatokMaďarskoViktor OrbánKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu