Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Frankfurt ochromil nález bomby z čias vojny: Evakuovať museli 13-tisíc obyvateľov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

FRANKFURT NAD MOHANOM - Úrady v nemeckej finančnej metropole Frankfurt nad Mohanom v nedeľu podvečer oznámili, že zneškodnili 500-kilogramovú bombu z druhej svetovej vojny. Operácia prebehla úspešne, napísal na Twitteri mestský hasičský zbor.

"Bariéry okolo nebezpečnej oblasti sme už odstránili," dodali hasiči v tvíte, z ktorého citovala tlačová agentúra DPA. Britská letecká bomba z druhej svetovej vojny s mechanickou rozbuškou bola klasifikovaná ako veľmi nebezpečná. Bombu našli vo štvrtok počas stavebných prác. Kým ju odborníci na zneškodňovanie výbušných zariadení zlikvidovali, svoje domovy muselo v nedeľu ráno opustiť takmer 13.000 obyvateľov.

Každý, kto nemal náhradné miesto, kde by sa mohol dočasne zdržiavať, dostal priestor v konferenčnom centre. V uzavretej zóne okolo bomby sa ocitli domovy dôchodcov, potrubie mestského diaľkového vykurovania, internetové prepojovacie uzly a mestské vlakové stanice. Úrady vtedy upozornili, že až do večera sa očakáva meškanie vlakov na krátke vzdialenosti a diaľkových liniek.

Viac o téme: BombaZneškodnenie2. svetová vojnaNemeckoFrankfurt nad Mohanom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu