Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

KORONAVÍRUS Maďarská polícia riešila už vyše 10-tisíc prípadov porušenia nosenia rúšok

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BUDAPEŠŤ - Maďarskí policajti riešili len v stredu 243 prípadov porušenia povinnosti nosiť rúško, informoval vo štvrtok v Budapešti člen pohotovostného centra operačného štábu Róbert Kiss, ktorého citovala agentúra MTI.

Kiss pripomenul, že príslušné vládne nariadenie platí od 21. septembra, pričom policajti pre ignorovanie povinnosti zakrytia tváre rúškom doposiaľ celkovo zasiahli voči 10.420 ľuďom. Nedisciplinovaných občanov v stredu v 48 prípadoch iba upozornili, vo zvyšných prípadoch im však na mieste udelili pokutu, prípadne iniciovali priestupkové konanie. Pokutovali zväčša ľudí v dopravných prostriedkoch, na zastávkach, v obchodoch či nákupných centrách. V troch prípadoch policajti rozhodli o zatvorení reštauračných prevádzok a zariadení služieb.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Dodržiavanie úradmi nariadenej domácej karantény pritom kontrolovala polícia prostredníctvom mobilnej aplikácie v 20.077 prípadoch, dodal Kiss. Za porušenie epidemiologických pravidiel, akými sú napríklad zákaz vychádzania, zákaz zhromažďovania či nosenie rúška, hrozí občanom pokuta vo výške od 5000 do 500.000 forintov (od 14 do 1399 eur).

Viac o téme: PokutyRúškoPolícia MaďarskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu