Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

V Česku zaznamenali 7874 nových prípadov nákazy KORONAVÍRUSOM: Chcú predĺžiť núdzový stav

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Luca Bruno)

PRAHA - V Českej republike zaznamenali za štvrtok 7874 nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 a prinajmenšom 91 súvisiacich úmrtí. Vyplýva to z najnovších údajov zverejnených v piatok nadránom na webe českého ministerstva zdravotníctva.

Od začiatku pandémie tak v ČR celkovo zaznamenali už 446.675 potvrdených prípadov nákazy a 5755 súvisiacich úmrtí. Z ochorenia COVID-19 sa tam dosiaľ vyliečilo 300.719 pacientov. V súčasnosti je v ČR 140.201 aktívnych prípadov nákazy, z čoho je 7564 osôb hospitalizovaných. Šírenie infekcie v ČR sa v ostatnom čase zrejme spomaľuje, uviedol a ohľadom na čiastkovú bilanciu i v porovnaní s údajmi z minulého týždňa ešte vo štvrtok večer portál Novinky.cz.

Český minister zdravotníctva Jan Blatný vo štvrtok v Poslaneckej snemovni parlamentu avizoval, že v pondelok navrhne vláde, aby parlament požiadala o predĺženie núdzového stavu o 30 dní. Núdzový stav aktuálne platí do 20. novembra, pričom jeho predĺženie musia schváliť poslanci.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Bez núdzového stavu by vláda nemohla obmedzovať napríklad zhromažďovanie osôb. Blatný v tejto súvislosti varoval, že ak by išlo iba o odporúčania, ktorých dodržiavanie by bolo dobrovoľné, ich účinnosť by významne klesla a o dva či tri týždne by mohol v krajine nastať zásadný zlom k horšiemu.

Viac o téme: ČeskoúmrtiaNúdzový stavKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu