Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Vráskavec vie byť poriadne nebezpečný: Svoje o tom vedia kajakárky, ktoré takmer zhltol

Vráskavec mal v papuli žltý kajak.
Vráskavec mal v papuli žltý kajak. (Zdroj: YouTube/ Whales of the World)

AVILA BEACH - Dve Američanky chceli pozorovať, ako pláva vráskavec dlhoplutvý (tiež keporkak). Pádlovali so svojím kajakom veľmi blízko k nemu. Zrazu keporkak otvoril ústa ako vráta.

Nebezpečné môžu byť aj keporkaky. Američanky Julie McSorleyová a Liz Cottrielová to museli zažiť na vlastnej koži. V pondelok chceli sledovať keporkaky pri pobreží pláže Avila Beach v americkom štáte Kalifornia. Ale ich zámer im veľmi nevyšiel

Obe ženy sledovali veľrybu z kajaku. Pre lepší výhľad pádlovali veľmi blízko k nej. A zrazu sa objavil.

"Pomyslela som si:‚ Ach ​​nie! Je príliš blízko," hovorí Julie McSorley pre americký vysielač KMPH-TV. „Zrazu ma vyzdvihol!“ Veľryba mala kajak v ústach. Na videu od očitých svedkov sa zdá, že pohltil aj ženy.

Som mŕtva! Som mŕtva!

„Veľryba mi bola doslova tu v tvári,“ hovorí Liz Cottrielová. Napadlo jej to najhoršie: „Myslela som si, že som mŕtva, som mŕtva!“. Ale mali šťastie. McSorleyová a Cottrielová vyviazli bez zranení. Iba jej kajak bol preč.

Veľryby uprednostňujú kôrovce a malé ryby. Ľudia nie sú v ich jedálničku. Keporkaky sú obľúbené u pozorovateľov veľrýb, pretože často skáču z vody a do vody zasiahnu prsnou plutvou a chvostom. Pre Američanky McSorleyovú a Cottrielovú mohla ich vášeň skončiť tragicky.

Viac o téme: VeľrybaKajakNebezpečenstvoPozorovanieVráskavecKeporkak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu