Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Islandský prezident bol v kontakte s infikovaným: Do pondelka zostáva v izolácii

Islandský prezident Gudni Jóhannesson
Islandský prezident Gudni Jóhannesson (Zdroj: TASR/AP Photo/Dmitri Lovetsky)

REYKJAVÍK - Islandský prezident Gudni Jóhannesson sa uchýlil do samoizolácie po tom, ako mal zamestnanec jeho kancelárie pozitívny výsledok testu na koronavírus SARS-CoV-2. Podľa agentúry DPA o tom v utorok informovala prezidentská kancelária.

Prezident Jóhannesson bude v izolácii do budúceho pondelka. Jeho rodina však do karantény nejde. Islandu sa začiatkom roka takmer úplne podarilo zastaviť šírenie koronavírusu, v posledných mesiacoch však začal aj tam počet infikovaných opäť stúpať.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Od minulej soboty preto na ostrove platia sprísnené opatrenia, v rámci ktorých sa znížil limit pre počet osôb na verejných zhromaždeniach z 20 na desať a pozastavené boli aj športové aktivity a divadelné predstavenia. Tieto nové obmedzenia zostanú v platnosti do 17. novembra, informovala agentúra Reuters.

Od vypuknutia pandémie evidujú na Islande 17 úmrtí súvisiacich s koronavírusom. Za posledných 24 hodín oznámili úrady na ostrove aj 27 nových prípadov nákazy, čím sa celkový počet potvrdených prípadov nákazy zvýšil na 4957.

Viac o téme: IzoláciaPrezidentIslandKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu