Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Ukrajina zaznamenala takmer 8000 nových prípadov infekcie

Lekár v špeciálnom ochrannom odeve  sa rozpráva s pacientom infikovaným novým typom koronavírusu na Ukrajine
Lekár v špeciálnom ochrannom odeve sa rozpráva s pacientom infikovaným novým typom koronavírusu na Ukrajine (Zdroj: TASR/AP Photo/Evgeniy Maloletka)

KYJEV - Ukrajina zaznamenala za sobotu ďalších 7959 prípadov nákazy novým koronavírusom a 110 súvisiacich úmrtí. Vyplýva to z údajov, ktoré v nedeľu zverejnil Systém monitorovania epidémie koronavírusu ukrajinskej Rady národnej bezpečnosti a obrany (RBNO) a informovala o nich agentúra UNIAN.

Celkový počet prípadov nákazy, ktoré v tejto krajine potvrdili od začiatku pandémie, sa tak zvýšil na 395.440, pričom úmrtí súvisiacich s koronavírusom tam už dosiaľ zaznamenali 7306. V sobotu sa podľa údajov RBNO z ochorenia COVID-19, ktoré nový koronavírus spôsobuje, vyliečilo ďalších 2513 osôb, čím sa celkový počet vyliečených od začiatku pandémie zvýšil na 161.441.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Najvyšší počet nových potvrdených infekcií zaevidovali v hlavnom meste Kyjev, ako aj v Charkovskej, Ľvovskej, Odeskej a Černovickej  oblasti. Rekordný denný prírastok, až 8752 novonakazených, pribudol na Ukrajine v piatok.

Viac o téme: PandémiaŠtatistikyUkrajinaKyjevKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu