Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Od budúceho týždňa sa sprísnia pandemické pravidlá v severnom Anglicku

Britský minister zahraničných vecí Dominic Raab
Britský minister zahraničných vecí Dominic Raab (Zdroj: SITA/AP/Stephanie Lecoq)

LODNÝN - Milióny ľudí v severnom Anglicku postihnú budúci týždeň sprísnené pravidlá v súvislosti s koronavírusovou pandémiou. Oznámila to v piatok britská vláda v snahe zabrániť šíreniu nákazy pomocou lokálnych opatrení, informovala agentúra AFP.

Pre takmer 2,4 milióna ľudí v piatich okresoch grófstva West Yorkshire vrátane mesta Leeds bude od pondelka platiť zákaz stretávania sa s členmi iných domácností vo vnútorných priestoroch. Zatvoria sa puby a bary, ktoré neponúkajú jedlo, ako aj kasína, stávkové kancelárie či herne. Ľuďom sa takisto odporúča, aby sa vyhli cestovaniu, ktoré nie je nevyhnutne dôležité. "Zamerať sa na vírus tam, kde je najväčšou hrozbou, je správna vec... a veda je toho dôkazom," povedal pre rozhlasovú stanicu BBC britský minister zahraničných vecí Dominic Raab.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Spomínané zmeny v pandemických opatreniach sú podľa ministerstva zdravotníctva potrebné vzhľadom k tomu, že West Yorkshire patrí k najzasiahnutejším regiónom v krajine. Na základe týchto opatrení budú od budúceho týždňa pre viac ako 11 miliónov ľudí - zhruba pätinu z celkového množstva obyvateľov Anglicka - platiť najprísnejšie obmedzenia, aké vychádzajú z trojstupňového koronavírusového semaforu. V piatok bolo do tejto kategórie zaradené aj mesto Nottingham.

Viac o téme: OpatreniaPandémiaBritániaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu