Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

VIDEO Polonahí egyptskí policajní svalovci slávili prehliadku: Ukázali svoje telá, a aj to, čo dokážu! Vzbudili aj posmech

Policajti rozbíjali kvádre na bruchách svojich kolegov.
Policajti rozbíjali kvádre na bruchách svojich kolegov. (Zdroj: YouTube/ jollies)

KÁHIRA - Videozáznam pompéznej - a odhaľujúcej - prehliadky policajnej akadémie v Egypte spôsobil v iných krajinách otrasy a posmešky. Davy svalnatých mužov na predstavení pózujú bez košele, skáču cez horiace obruče alebo kladivom rozbíjajú cementové bloky na bruchu svojich kolegov.

Absolventi akadémie sa predvádzali aj samotnému prezidentovi Abd al-Fattáh as-Sísímu, ktorý sedel na tribúne. Policajti napínali svoje vytrénované svaly na obrnených vozidlách a trojposchodových sprievodných vozňoch. Je to „prezentácia mačov“, zhodnotila britská televízia Sky News.

Ďalším zaspomínali na pride sprievody, kde ľudia na celom svete demonštrujú za práva gayov, lesbičiek, bisexuálov a transgenderových osôb (LGBT). Jeden používateľ Twitteru vložil pod video pieseň „Macho Man“ od diskotékovej skupiny Village People, ktorá bola zameraná na homosexuálnu cieľovú skupinu a zachytávala ​​mužné stereotypy v kostýmoch policajtov a vojakov. O prehliadke informovali aj blogy LGBT.

Homosexuáli sú V Egypte svojvoľne zatýkaní

Gayovia, lesby a transsexuáli to však majú v Egypte veľmi ťažké a sú tiež stíhaní. Podľa organizácie Human Rights Watch a aktivistov za ľudské práva v Egypte boli v posledných rokoch aktivisti LGBT svojvoľne zatknutí, zastrašovaní a fyzicky týraní. 

Homosexualita nie je v Egypte výslovne zakázaná. Vo veľkej časti spoločnosti sa však považuje za tabu a je stíhaná aj podľa zákona o prostitúcii. Vyšetrovatelia niekedy používajú zoznamky, aby nalákali gayov do pasce.

Otvorene homosexuálny americký herec George Takei známy zo Star Treku zdieľal ďalšie video z prehliadky na Twitteri a napísal: Pre „strašne homofóbnu“ egyptskú vládu bola prehliadka „celkom homosexuálna“.

Z pohľadu mnohých Egypťanov je vykreslenie obnažených mužov v policajných a vojenských prehliadkach úplne normálne. Tieto prehliadky majú demonštrovať silu a moc - okrem zbraní a ťažkej vojenskej techniky aj ľudské svaly.

Viac o téme: PrezidentPrehliadkaPolicajtiHomosexualitaEgyptLGBTI
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu