Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Praha hľadá 50 miliónov, odišli na zlý účet

PRAHA – Pražskému magistrátu chýba približne 50 miliónov českých korún (v prepočte asi 64 miliónov Sk). Peniaze odišli kvôli chybným údajom na faktúre na iný účet, než mali. Podľa úradu bol spáchaný trestný čin. Magistrát podal trestné oznámenie a prípad vyšetruje polícia, povedal dnes novinárom hovorca úradu Jiří Wolf.

"Potvrdzujem, že sme prijali oznámenie. Udalosť vyšetrujeme ako podozrenie z podvodu," povedal serveru Nova.cz hovorca pražskej polície Tomáš Hulan. Polícia zatiaľ nevie, kto údajný prečin spáchal.

Podľa primátorovho námestníka Rudolfa Blažka (ODS) ide o trestný čin a nie o neporiadok na magistráte. "Nebola to chyba úradníka. Nebol to šlendrián," povedal novinárom Blažek. Dúfa, že polícia vec vyšetrí čo najskôr, a že mestu sa peniaze vrátia.

Magistrát nechce zverejňovať podrobnosti, aby vraj nemaril vyšetrovanie. Nechce ani povedať, či sa vec stala. Blažek iba uviedol, že udalosť nie je stará. Peniaze mali pôvodne prijať na účte stavebnej spoločnosti Skanska. K veci sa bude magistrát ďalej vyjadrovať iba prostredníctvom tlačových správ.

Udalosť sa podľa informácií ČTK stala na magistrátnom odbore mestského investora. Jeho riaditeľ Jiří Toman dostal na podpis faktúru s iným číslom účtu. Toman odkázal novinárov na hovorcu magistrátu.

Podľa informácií z magistrátu nemusí stáť za falošnou faktúrou nutne úradník. Mohol ju vraj vymeniť aj niekto mimo magistrátu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu