Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Melania Trumpová sa pre kašeľ neobjaví na predvolebnom zhromaždení

Manželka amerického prezidenta Melania Trumpová
Manželka amerického prezidenta Melania Trumpová (Zdroj: SITA/AP Photo/Carolyn Kaster)

WASHINGTON - Prvá dáma Spojených štátov Melania Trumpová zrušila pre "pretrvávajúci kašeľ" svoju účasť na utorňajšom predvolebnom zhromaždení v meste Erie v americkom štáte Pennsylvánia, kde sa mala objaviť po boku svojho manžela Donalda Trumpa. Informovala o tom hovorkyňa Bieleho domu Stephanie Grishamová, píše agentúra AFP.

"Pani Trumpová sa každým dňom cíti čoraz lepšie po tom, čo sa zotavila z (ochorenia) COVID-19, avšak z dôvodu pretrvávajúceho kašľa a tiež opatrnosti dnes nebude cestovať," uviedla hovorkyňa. Donald Trump 1. októbra oznámil, že s manželkou Melaniou mali pozitívny výsledok testu na koronavírus. Ďalšie tri dni strávil americký prezident vo vojenskej nemocnici pri Washingtone, kým priebeh choroby prvej dámy, ktorá sa z ochorenia zotavovala v Bielom dome, bol opisovaný ako výrazne miernejší.

Melania Trumpová v úvahe zverejnenej minulý týždeň na webstránke Bieleho domu s názvom Moja osobná skúsenosť s COVID-19 oznámila, že koronavírusom sa nakazil aj ich 14-ročný syn Barron. Dodala však, že Barron sa z ochorenia uzdravil a v súčasnosti už má negatívne výsledky testov, rovnako ako aj ona a jej manžel.

Trumpová v úvahe zároveň priznala, že prejavy ochorenia u nej boli citeľné a mala aj množstvo symptómov. "Zažívala som bolesť tela, kašeľ a bolesti hlavy a väčšinu času som sa cítila mimoriadne unavená," uviedla. Prvá dáma zároveň priblížila, že na rozdiel od svojho manžela, ktorý dostával rozličné lieky a bol aj napojený na kyslík, ona "si vybrala prirodzenejšiu cestu čo sa týka medicíny a uprednostnila vitamíny a zdravé jedlo".


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Hoci sa Trump počas posledných dvoch týždňov pred prezidentskými voľbami zúčastňuje minimálne na jednom mítingu denne, na pódiu sa spoločne s manželkou neobjavil od roku 2019, konštatuje AFP.

Viac o téme: KašeľPandémiaKoronavírusMelanie Trumpová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu