Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

La Scala mení program: Účinkujúci mali pozitívny výsledok testu na KORONAVÍRUS

Operný dom La Scala
Operný dom La Scala (Zdroj: SITA)

RÍM - Milánsky operný dom La Scala bol nútený zmeniť pondelkový program, keďže dvaja účinkujúci v opere Aida mali pozitívny výsledok testov na koronavírus SARS-CoV-2. Informoval o tom portál Opera News.

Namiesto pôvodne plánovanej Aidy v pondelok večer v La Scale uvedú koncert árií a zborových spevov z opier Aida, Nabucco a Bohéma. Správa o zrušení predstavenia opery Aida prišla po tom, čo mal tenorista Francesco Meli v nedeľu pozitívny výsledok testu na prítomnosť koronavírusu nového typu. Spoločnosť La Scala dala následne otestovať všetkých účinkujúcich, pričom sa nákaza zistila aj u ďalšej osoby.

Divadlo okamžite upozornilo príslušné úrady verejného zdravotníctva, ktoré nariadili karanténu pre celú zvyšnú časť súboru. Operný dom La Scala minulý týždeň zrušil tlačovú konferenciu, na ktorej mal zverejniť podrobnosti o opernej sezóne 2020-21. Tá je stále neistá z dôvodu zvýšenia počtu nakazených v celom Taliansku a následnej neistoty ohľadom opatrení, ktoré by mohli ovplyvniť program predstavení v slávnej opere.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Taliansko zaznamenalo minulú stredu najvyšší denný nárast počtu potvrdených prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 od marca, keď epidémia v krajine vypukla v plnej sile. Predseda talianskej vlády Giuseppe Conte a minister zdravotníctva Roberto Speranza reagovali oznámením nových obmedzení, ktoré od Talianov okrem iného vyžadujú nosenie rúšok v interiéroch - okrem prípadov, keď sa nachádzajú doma. Občanom tiež odporúčali, aby sa aj doma zdržiavali v skupinách pozostávajúcich z najviac šiestich osôb.

Viac o téme: Test účinkujúciPozitívnyMilánoKoronavírusLa Scala
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu