Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Fínsko bojuje proti nevyžiadaným fotkám penisov: Plánuje zaviesť tvrdé postihy

(Zdroj: Getty Images)

HELSINKI - Kto vo Fínsku v budúcnosti pošle nevyžiadanú fotografiu svojho penisu prostredníctvom mobilného telefónu, môžu ho čakať ťažké časy!

Trest za zasielanie takzvaných „dick pics“ a iných explicitných fotografií proti vôli príjemcu: Väzenie až na šesť mesiacov! Návrh zákona o nevyžiadaných intímnych fotkách, by mal byť parlamentu predložený na budúci rok, uviedol hovorca ministerstva spravodlivosti.

V zákone to znie trochu inak: Definícia sexuálneho obťažovania sa má rozšíriť a v budúcnosti bude zahŕňať aj „slovné obťažovanie, obťažovanie prostredníctvom obrázkov alebo správ, fotografovanie iných alebo sebaodhaľovanie“.

Trest sa pohybuje od pokuty až po väzenie. Doteraz sa podľa fínskych zákonov týkala skutková podstata sexuálneho obťažovania len nevhodných dotykov.

Sexuálne obťažovanie je na internete rozšírené. Z prieskumu organizácie pre práva detí Plan International z tohto roku vyplynulo, že 51 percent zo 14 000 dievčat a mladých žien, ktoré sa zúčastnili prieskumu na celom svete, bolo na internete sexuálne obťažovaných.

Asi 35 percent ľudí vo veku od 15 do 25 rokov už dostalo „sexuálne alebo explicitné fotografie alebo obrázky“.

Viac o téme: VäzeniePenisSexuálne obťažovaniePokuta FínskoNevyžiadané fotkyDick pics
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu