Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Trumpov syn Barron mal KORONAVÍRUS: Najnovšie testy boli negatívne

Donald a jeho syn Barron Trump. Zobraziť galériu (3)
Donald a jeho syn Barron Trump. (Zdroj: SITA/AP)

WASHINGTON - Novým koronavírusom sa nakazil aj Barron Trump, najmladší syn amerického prezidenta Donalda Trumpa. Barron mal pozitívny výsledok testu na koronavírus po tom, ako sa nákaza potvrdila u oboch jeho rodičov. Počas ochorenia COVID-19 však nevykazoval nijaké príznaky nákazy a jeho najnovšie testy už boli negatívne. Oznámila to v stredu na webstránke Bieleho domu jeho matka, prvá dáma Melania Trumpová, ktorú citovali agentúry AP a AFP.

Donald Trump 1. októbra oznámil, že s manželkou Melaniou mali pozitívny výsledok testu na koronavírus. Ďalšie tri dni strávil prezident vo vojenskej nemocnici pri Washingtone, kým Melania sa zotavovala v Bielom dome.

Necelé dva dni po prepustení z nemocnice začal už Trump úradovať z Oválnej pracovne Bieleho domu a následne sa vrátil aj k predvolebnej kampani. Prezidentov osobný lekár Sean Conley zároveň v pondelok uviedol, že Donald Trump mal niekoľko po sebe idúcich dní negatívne výsledky testov na koronavírus.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Melania Trumpová v stredu na webstránke Bieleho domu zverejnila úvahu s názvom Moja osobná skúsenosť s COVID-19. V nej okrem iného napísala, že 14-ročný Barron mal najskôr negatívny test, no následne sa "naplnila jej obava", keď bol jeho ďalší test pozitívny. Svojho syna však opísala ako "našťastie silného tínedžera", u ktorého sa neprejavili nijaké príznaky ochorenia.

Prvá dáma v úvahe opísala svoju skúsenosť s ochorením COVID-19, pričom okrem iného napísala, že istým spôsobom bol aj rada, že si ochorením prešla spoločne s manželom a synom, takže "sa o seba mohli navzájom starať a tráviť spolu čas". Dodala, že Barron aj ona majú už v súčasnosti negatívne testy a vyjadrila presvedčenie, že sa čo najskôr bude môcť vrátiť k svojim povinnostiam prvej dámy.

Viac o téme: TestyNegatívneDonald TrumpKoronavírusBarron Trump
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu