Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Zimná turistická sezóna v Rakúsku bude bezpečná, tvrdí kancelár Kurz

Rakúsky kancelár Sebastian Kurz
Rakúsky kancelár Sebastian Kurz (Zdroj: SITA/AP/Ronald Zak)

BERLÍN - Rakúsky kancelár Sebastian Kurz vyhlásil, že turisti budú v Rakúsku v nadchádzajúcej zimnej sezóne v bezpečí. Informovala o tom v sobotu tlačová agentúra DPA, ktorá citovala z piatkového interview konzervatívneho kancelára pre online vydanie nemeckého denníka Bild.

"Zimný turistický ruch v Rakúsku bude organizovaný tak, aby mohol prebiehať bezpečne," povedal Kurz. Cestovné varovania vydané v určitých krajinách označil za "problém", ale poznamenal, že hostia z Nemecka sú v Rakúsku vítaní. Niekoľko krajín vrátane Nemecka vydalo varovania pred cestovaním do rakúskej metropoly Viedeň a ďalších rakúskych regiónov, čo vyvoláva obavy o životne dôležitý turistický priemysel Rakúska počas blížiacej sa lyžiarskej sezóny.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

Rakúska vláda sa snaží dostať situáciu so šírením koronavírusu pod kontrolu, preto zaviedla prísnejšie pravidlá pre nosenie rúšok a aj obmedzenia pre súkromné udalosti. Napriek zlým skúsenostiam, ktoré mali mnohí európski dovolenkári so šírením infekcie v rakúskom lyžiarskom stredisku Ischgl, ktoré sa v marci stalo "ohniskom nákazy koronavírusom", Kurz vidí riziko nákazy inde.

"Riziko je v súkromnom sektore, na večierkoch, na svadbách, na rodinných oslavách," varoval rakúsky kancelár. "Menšie je na svahoch alebo vonku," dodal. V obci Ischgl sa ľudia nakazili prevažne na večierkoch mimo lyžiarskych svahov, uviedla agentúra DPA.

Viac o téme: BezpečnosťTuristiSezónaKancelárRakúskoKoronavírusSebastian Kurz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu