Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Rusko zaznamenalo rekord: Vyše 12-tisíc ľudí s pozitívnym testom na KORONAVÍRUS

Zdravotníci v Rusku
Zdravotníci v Rusku (Zdroj: SITA/AP Photo/Pavel Golovkin)

MOSKVA - V Rusku malo za uplynulých 24 hodín ďalších 12.126 ľudí pozitívny výsledok testu na koronavírus SARS-CoV-2. Ide o najvyšší denný nárast od 11. mája, keď bolo zaznamenaných 11.656 nových prípadov, uviedla agentúra Interfax.

Od vypuknutia pandémie vyvolanej koronavírusom SARS-CoV-2 Rusko eviduje 1.272.238 ľudí, u ktorých sa táto nákaza potvrdila. Úrady považujú situáciu v Rusku ako stále zložitejšiu a varovali, že zrejme bude nutné prijať nové reštriktívne opatrenia.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


"Buď budeme dodržiavať (obmedzenia), alebo budeme musieť zaviesť nové opatrenia," upozornila riaditeľka Federálneho úradu na ochranu práv spotrebiteľov a životných podmienok (Rospotrebnadzor) Anna Popovová. Moskva — mesto s najväčším počtom infikovaných — už v septembri znovu zaviedla niektoré opatrenia, ktoré platili v jarných mesiacoch. Jej primátor Sergej Sobianin tak znovu nariadil, aby osoby staršie ako 65 rokov zostali doma a apeloval na zamestnávateľov, aby aspoň tretine svojich zamestnancov umožnili pracovať z domu.

Rusko od začiatku pandémie potvrdilo 22.257 úmrtí spôsobených nákazou alebo súvisiacich s koronavírusom nového typu. Viacerí kritici však obvinili úradníkov z podhodnocovania počtu úmrtí, aby zakryli závažnosť situácie.

Viac o téme: RekordRuskoKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu