Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS India zaznamenala viac ako 72-tisíc nových prípadov, vláda vydala pokyny pre sviatky

(Zdroj: SITA/AP Photo/ Dar Yasin)

NAÍ DILLÍ - India hlásila za posledných 24 hodín 72.049 nových prípadov nákazy koronavírusom, ázijská krajina tak celkovo zaznamenala 6,75 milióna prípadov. V stredu to oznámilo indické ministerstvo zdravotníctva, na ktoré sa odvolala tlačová agentúra AP.

Ministerstvo oznámilo aj 986 nových úmrtí na ochorenie COVID-19 za posledných 24 hodín, takže ich celkový počet stúpol na 104.555. Takmer 50 percent úmrtí na ochorenie COVID-19 v Indii je sústredených v 25 okresoch v ôsmich indických štátoch a takmer desať štátov má 77 percent z celkového počtu aktívnych prípadov nákazy v krajine, dodalo ministerstvo.

India je rozdelená na 28 štátov (ktoré sa ďalej delia na okresy), šesť zväzových teritórií a teritórium hlavného mesta Naí Dillí. Miera uzdravených v Indii je vyše 84 percent. Vláda uvádza toto číslo ako dôvod na ďalšie otváranie ekonomiky a od 15. októbra povolila čiastočné znovuotvorenie kín, ale iba na 50 percent ich kapacity.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Ministerstvo zdravotníctva v utorok vydalo smernice pre veľké zhromaždenia počas blížiacich sa náboženských sviatkov a zakázala ľuďom dotýkať sa na takýchto podujatiach modiel a svätých kníh, aby zabránila šíreniu koronavírusu. Hinduisti v Indii slávia každoročne na jeseň sviatok Navarátri (deväť nocí). Je venovaný deviatim aspektom ženského princípu absolútneho božstva Šakti - ženskej kreativnej sile, ktorá sa aktívne podieľa na existencii celého vesmíru.

Viac o téme: PandémiaIndiaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu