Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

KORONAVÍRUS Austrálsky štát Viktória hlási deväť nových prípadov, žiadne úmrtie nepribudlo

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MELBOURNE - Austrálsky štát Viktória, ktorý je počas druhej vlny pandémie nového koronavírusu v centre pozornosti, nehlásil v pondelok ráno za predchádzajúcich 24 hodín žiadne úmrtia a iba deväť nových prípadov ochorenia COVID-19, píše tlačová agentúra DPA.

Viktória nehlásila úmrtia súvisiace s koronavírusom prvýkrát od 15. septembra a 13. deň po sebe zaznamenala menej než 20 nových ochorení COVID-19. Štát Viktória vyvoláva pozornosť svojimi tvrdými pandemickými obmedzeniami, ktoré spôsobili, že 4,9 milióna obyvateľov v metropolitnej oblasti Melbourne je od 2. augusta v karanténe (lockdown). V tom čase počet nových denných prípadov nákazy prekračoval 700.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Druhý najľudnatejší štát Austrálie zaznamenal celkovo 806 úmrtí, čo tvorí väčšinu celoaustrálskych obetí, ktorých je 894. Obmedzenia sa v posledných týždňoch mierne uvoľnili, vrátane zrušenia osemtýždňového zákazu nočného vychádzania, ale stále platí obmedzenie cestovania maximálne do vzdialenosti päť kilometrov od bydliska a takisto sú zatvorené mnohé prevádzky.

Štrnásťdňový kĺzavý priemer (priemer nových denných prípadov za dva týždne) je teraz v metropolitnej oblasti Melbourne 11,6 a v súčasnosti tam evidujú aj 13 tzv. "záhadných prípadov" nákazy koronavírusom, teda takých, ktorých zdroj infekcie nebolo možné zistiť a je neznámy.

Ak majú byť v tomto štátnom hlavnom meste 19. októbra obmedzenia zrušené, Melbourne musí dosahovať 14-dňový kĺzavý priemer menej než päť prípadov, ale tiež musí mať menej než päť "záhadných prípadov".

Viac o téme: PandémiaAustráliaViktóriaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu